Canvas: ny læringsplattform ved Kunsthøgskolen i Oslo

Her finner du mer informasjon om:

Hvordan logger jeg meg på?

Pålogging

Gå til https://khio.instructure.com og logg deg inn med det vanlige Feide passordet ditt. Dvs. det samme som du bruker til mail, web mail, ESS osv.

Hvis du er gjestelærer og har fått epost om selv å opprette brukerkonto i Canvas må du logge på via denne lenken https://khio.instructure.com/login/canvas. Ta kontakt med canvas@khio.no hvis du har spørsmål.

Detaljert beskrivelse

Gå til https://khio.instructure.com. Siden ser slik ut:

Canvas01

Hvis «tilhørigheten» ikke er Kunsthøgskolen i Oslo må du klikke på «Endre» og velge vår skole.

Det er ikke eget brukernavn/passord for Canvas, du benytter det samme som til e-posten. Skulle det være problemer med å logge på kan forklaringen være at det er lenge siden du skiftet passord på IT-kontoen din. Du kan bytte passord her: https://aktivering.khio.no/sa-ansatt/prep.php.

Feide synkroniserer kun et par ganger i døgnet, så det kan være du må vente til neste dag med å sjekke om det nye passordet ditt fungerer. Skulle det vise seg å ikke fungere, ta kontakt med IT.

Når du har lykkes med påloggingen må du bekrefte informasjonen som er lagret om deg og godkjenne en brukeravtale. Dette siden ser slik ut:

Canvas02

Canvas03

Hvis du har forsøkt ovennevnte og likevel ikke får logget inn, send en mail til canvas@khio.no så skal vi hjelpe deg så raskt som mulig.

Hvordan laster jeg ned mobil-app’en?

Les mer om hvordan du laster ned app’en her:

Første gang du logger deg på blir du bedt om å legge inn skolen din i et felt som heter «Find your school or district». Du finner Kunsthøgskolen i Oslo ved å skrive «khio» i søkefeltet.

Canvas App Skjermbilde

Når app’en har funnet khio.instructure.com logger du på med det vanlige Feide brukernavnet og passordet ditt. Dvs. det samme som du bruker til mail, web mail, ESS osv.

Skulle det være problemer med å logge på kan forklaringen være at det er lenge siden du skiftet passord på IT-kontoen din. Du kan bytte passord her: https://aktivering.khio.no/sa-ansatt/prep.php.

Feide synkroniserer kun et par ganger i døgnet, så det kan være du må vente til neste dag med å sjekke om det nye passordet ditt fungerer. Skulle det vise seg å ikke fungere, ta kontakt med IT.

Canvas-informasjon, opplæringsvideoer på nett

Gå til nettsiden https://community.canvaslms.com. Her finner du oppdatert informasjon om en rekke temaer. Du kan også finne guidene på norsk her http://no.guides.instructure.com/.

Hvis du klikker deg inn på Canvas Guides finner du opplæring som er rettet spesielt mot deg som lærer, administrator eller student.

Canvas04

Canvas Guides