Ingjerd Hanevold

Ingjerd Hanevolds faglige fokus er smykkekunst og hva begrepet innebærer i dag sett i en historisk sammenheng. Hun interesserer seg for det personlige uttrykk og identitet, kommunikasjon mellom mennesker, symboler, ritualer, naturens former, samt arbeidsmetoder, materialkunnskap og håndverk.

Ved siden av kunstnerisk praksis har hun siden 1992 jobbet som 1. amanuensis ved SHKS, Institutt for Metall, og senere i to år som professor ved smykkekunstavdelingen på Högskolan för Design och Konsthandtverk i Gøteborg. Etter dette hun vendte hun tilbake til Kunsthøgskolen i Oslo som professor og fagområdeansvarlig. Hun har også vært prorektor i to perioder, ved SHKS fra 1995-96 og ved KHIO fra 2007–2011.

Ingjerd Hanevold er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (SHKS) i 1976–1981 med diplom fra Institutt for Metall. Hun har også studerte hun ved State University of New York at New Paltz, 1981–1982. Hun etablerte seg raskt som smykkekunstner nasjonalt og internasjonalt med separat- og gruppeutstillinger. Hun er innkjøpt av en rekke museer og private samlinger i Norge og utlandet, og har blitt tildelt flere priser, blant annet Jacobprisen 2007.

CV - Ingjerd Hanevold